herstellingen

Tips and tricks....

 

Een mechanisch polshorloge windt men best niet op terwijl het rond de pols zit. Hierdoor kan het opwindmechanisme vlugger slijten.

 

Draai de wijzers van uw horloge altijd in "wijzerzin". Dat voorkomt dat het datummechanisme defect raakt.

 

Koop een horloge waarvan een vlotte na-service mogelijk is. Een aantal horlogemerken leveren namelijk geen onderdelen aan zelfstandige horlogemakers of juweliers. Hierdoor is de consument verplicht een beroep te doen op de after-sales van het betreffende merk waardoor een herstelling of een onderhoud zeer kostelijk is. Wij geven u hieromtrent graag raad.

 

 

Wat kan ik voor u doen?

Ieder uurwerk is een meesterstuk! Of het nu gaat om een mechanisch uurwerk, een automatisch uurwerk of een quartz uurwerk met batterij: ieder uurwerk dient op een andere manier onderhouden of hersteld te worden. Uurwerkmaker Filip Frederix heeft het nodige materieel en de nodige kennis om alle herstellingen op een correcte manier uit te voeren.

U kan bij mij ook terecht voor "deelherstellingen" zoals glas vervangen, kroon vervangen, dichtingen vervangen, polsband vervangen enz.
Na de herstelling of deelherstelling test ik de waterdichtheid van uw polshorloge en informeer u hierover.

Ook voor een batterijwissel van uw polshorloge, hartslagmeter of fietscomputer bent u bij mij aan het goede adres.

Na de batterijwissel test ik de werking en de waterdichtheid van uw polshorloge, hartslagmeter of fietscomputer en informeer u hierover.

Indien u dit wenst vervang ik de batterij van uw polshorloge of hartslagmeter terwijl u wacht. Gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken.