herstellingen

Tips and tricks....

 

Een mechanisch polshorloge windt men best niet op terwijl het rond de pols zit. Hierdoor kan het opwindmechanisme vlugger slijten.

 

Vervang tijdig de lege batterij van uw horloge. Lege batterijen kunnen gaan lekken waardoor ze schade aan het binnenwerk veroorzaken.

 

Koop een horloge waarvan een vlotte na-service mogelijk is. Een aantal horlogemerken leveren namelijk geen onderdelen aan zelfstandige horlogemakers of juweliers. Hierdoor is de consument verplicht een beroep te doen op de after-sales van het betreffende merk waardoor een herstelling of een onderhoud zeer kostelijk is. Wij geven u hieromtrent graag raad.

 

 

Wat kunnen we voor u doen?

Ieder uurwerk is een meesterstuk! Of het nu gaat om een mechanisch uurwerk, een automatisch uurwerk of een quartz uurwerk met batterij: ieder uurwerk dient op een andere manier onderhouden of hersteld te worden. Uurwerkatelier Frederix heeft het nodige materieel en de nodige kennis om alle herstellingen op de juiste manier uit te voeren.

U kan bij ons ook terecht voor "deelherstellingen" zoals glas vervangen, kroon vervangen, dichtingen vervangen, polsband vervangen enz.
Na de herstelling of deelherstelling testen we de waterdichtheid van uw uurwerk en informeren u hierover.

Ook voor een batterijwissel van uw uurwerk bent u bij ons aan het goede adres. Door de vele jaren ervaring kunt u bij ons ook terecht voor het vervangen van de batterij van uw hartslagmeter of fietscomputer. Na de batterijwissel testen we de werking en de waterdichtheid van uw uurwerk, hartslagmeter of fietscomputer en informeren u hierover.

Indien u dit wenst vervangen we de batterij van uw uurwerk of hartslagmeter terwijl u wacht. Gelieve hiervoor telefonisch een afspraak te maken.